Börek Tarifleri

malzemeler 1 yumurta 1 poşet instant maya 1 su bardağı süt Yarım su bardağı ılık su yada süt 1 kahve fincanı sıvı yağ Tuz Un (tam buğday unu ile beyaz un karışık kullanıldı)   yapılışı Bütün malzemeler yoğrularak hamur elde edilir. Yarım saat kadar dinlenmeye...
malzemeler 3 adet yufka 1 kase haşhaş ezmesi 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ 1,5-2 su bardağı haşlanmış mercimek Tuz yapılışı Yeşil mercimeği yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzün. tuz ve isterseniz baharat ekleyin. Haşhaş ve sıvı yağı karıştırın. Yufkaların her katına sıvı...
malzemeler Hamuru için   Tavukları haşlayıp didikleyin, tuz ve karabiber ekleyin. Beşamel sos için tereyağını eritin, unu ekleyip birkaç dakika kavurun.  Yavaş yavaş sütü ekleyin, tuz ekleyin ve çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Sos ılık...
Malzemeler 4 adet yufka 3 parça tavuk göğsü (ben kalça kullandım) Tuz Karabiber Su Zeytinyağı Beşamel Sos İçin 1,5 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt Üzeri için 1 kase galeta unu   hazırlanışı Tavukları haşlayıp didikleyin, tuz...
MALZEMELER Yarım kilo karışık ot 1-2 adet pırasanın yeşil kısımları (isterseniz) 1 adet soğan  Tuz  İstenen baharatlar  150-200 gr lor  3-4 adet yufka  Zeytinyağı  Yumurta Yoğurt YAPILIŞI Otların kalın saplaırı kesilir, yıkanır,...