Börek Tarifleri
malzemeler
1 yumurta
1 poşet instant maya
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı ılık su yada süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
Tuz
Un (tam buğday unu ile beyaz un karışık kullanıldı)
yapılışı
Bütün malzemeler yoğrularak hamur elde edilir.
Yarım saat kadar dinlenmeye...
malzemeler
3 adet yufka
1 kase haşhaş ezmesi
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5-2 su bardağı haşlanmış mercimek
Tuz
yapılışı
Yeşil mercimeği yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzün.
tuz ve isterseniz baharat ekleyin.
Haşhaş ve sıvı yağı karıştırın.
Yufkaların her katına sıvı...
malzemeler
Hamuru için
Tavukları haşlayıp didikleyin, tuz ve karabiber ekleyin.
Beşamel sos için tereyağını eritin, unu ekleyip birkaç dakika kavurun.
Yavaş yavaş sütü ekleyin, tuz ekleyin ve çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Sos ılık...
Malzemeler
4 adet yufka
3 parça tavuk göğsü (ben kalça kullandım)
Tuz
Karabiber
Su
Zeytinyağı
Beşamel Sos İçin
1,5 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Üzeri için
1 kase galeta unu
hazırlanışı
Tavukları haşlayıp didikleyin, tuz...
MALZEMELER
Yarım kilo karışık ot
1-2 adet pırasanın yeşil kısımları (isterseniz)
1 adet soğan
Tuz
İstenen baharatlar
150-200 gr lor
3-4 adet yufka
Zeytinyağı
Yumurta
Yoğurt
YAPILIŞI
Otların kalın saplaırı kesilir, yıkanır,...